OPGLABBEEK – FC MAASLAND: 2-1

Het kostte de kabouters van Opglabbeek bloed, zweet en tranen om de zege tegen FC Maasland thuis te houden. En dat is de verdienste van FC Maasland dat tot de laatste minuut bleven geloven in puntenwinst.

Trainer Davy Schetz moest noodgedwongen sleutelen aan het winnende team tegen Stokkem VV. Jeroen Kuypers moest afhaken door een vervelende knieblessure. Het plan om Sabir Chadli in de ploeg te droppen kon in laatste instantie niet doorgaan. Sabir liep in de opwarming een verrekking op. Ook Dennis Crijns was niet topfit maar startte toch.

De wedstrijd kon ondanks deze tegenslagen voor de tricolores van FC Maasland niet beter beginnen. Na 5 minuten kopte Bart Jansen (foto) een hoekschop staalhart binnen: 0-1.  Kab. Opblabbeek werd meteen onder druk gezet en de technische sterke kabouters namen het spel in handen. Een ideaal scenario voor FC Maasland want in de omschakeling zijn onze spitsen aartsgevaarlijk. Dat bleek ook rond de twintigste minuut met drie cruciale penalty fases in het doelgebied van Opglabbeek.  De scheidsrechter floot echter niet tot groot ongenoegen van de talrijk meegereisde supporters. We hebben echter geen televisiebeelden om de betreffende fases te analyseren…  Oef … dachten de kabouters en meteen het sein voor een sterk laatste kwartier van de eerste helft waarin Opglabbeek twee keer kon scoren: 2-1.We onthouden nog het uitvallen van Dennis Crijns net voor de pauze.

In de tweede helft veranderde de score niet meer. FC Maasland bleef aandringen en Opglabbeek kon niet anders dan ver terugplooien. Jammer genoeg viel ook Ward Vandeberg uit met een knieblessure…
De doelkansen bleven beperkt maar net voor affluiten kon FC Maasland toch aanspraak maken op een meer dan verdiend gelijkspel. Frank Kessen werd echter teruggefloten wegens buitenspel. De wedstrijd eindigde daarmee in mineur. Zwaar teleurgesteld en gefrustreerd verlieten spelers en staf de wedstrijdarena. Maar ook met opgeheven hoofd omwille van de geleverde inspanningen, de juiste mentaliteit en motivatie.

In de stand blijft FC Maasland op drie punten van de leiders. Volgende week zaterdag 22 oktober om 19u30 speelt FC Maasland thuis tegen Niel SK.  U komt toch ook kijken?

 

Please follow and like us:
0