Opitter FC – FC Maasland: 2-0

FC Maasland Noordoost sleept zich naar de winterstop… met nog twee zware uitwedstrijden hoopte Trainer Schetz en heel Maasland om nog wat punten te sprokkelen maar de zware blessurelast is toch wel een  verzachtende omstandigheid. De lijst afwezigheden die op zaterdagochtend in het Belang van Limburg stond gedrukt werd uur na uur uitgebreid. Frank Kessen en Melvin Dirkx geraakten niet klaar zodat trainer Davy Schetz weer flink moest sleutelen aan het team. Voor sommige jongens was dit de uitgelezen kans om te tonen aan hun coach dat hij de afgelopen maanden ongelijk had om hen niet te selecteren . Breemans en Hajbat werden in de spits geposteerd met centraal Prouvost.

Helaas kreeg het drietal niet veel in mekaar gebokst tegen de stevige en ervaren achterlijn van de Ops-ale boys. Opitter was veel gretiger en de eerste kans van de wedstrijd was voor Daan Klaps maar Sef Deben bracht redding. Op het kwartier kreeg Opitter een twijfelachtige strafschop. Damm nam zijn verantwoordelijkheid en liet Sef Deben kansloos. Nog voor rust was de wedstrijd gespeeld als Jens Van Elslander de bal wegkopt tegen het hoofd van Kevin Stevens die de bal ongelukkig in eigen doel devieert: 2-0.

De tweede helft bracht geen beterschap. Bosmans probeerde vruchteloos om zijn medemaats in stelling te brengen maar hij stond tegen een overmacht. Swennen bleef de verdediging teisteren en het was dankzij een sterke Sef Deben dat de score niet hoger opliep. Dieptepunt was de knullige tweede gele kaart en uitsluiting van invaller Latifaj .

Onthouden we wel de knappe invalbeurt van de jonge Martijn Henckens (foto) en vooral de gemakzucht waarmee Maasland de boot inging tegen een weliswaar beter maar zeker niet goed voetballend Opitter.

FC Maasland miste duidelijk een aantal dragende spelers. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd in Rooierheide. Hopelijk kunnen we dan enkele sterkhouders recupereren.

Please follow and like us:
0