De PU17 van Pieter Segers mag zich herfstkampioen noemen!

Vrijdagavond 22 november, onze PU17 stonden voor een mooie uitdaging!
De titel van herfstkampioen binnenhalen in het spreekwoordelijke ‘hol van de leeuw’, namelijk nummer 2 in de stand KFC Hamont.
Milan, Tibo, Benji en Pieter ontbraken wegens meespelen bij U21 en / of GU17, Laurens wegens blessure.
Winnen of gelijkspelen was voldoende om de titel op de voorlaatste speeldag binnen te halen.
De heenwedstrijd in Kinrooi werd onverdiend in de laatste 5 minuten verloren (1-2).
Dit en de (te) duidelijke nederlaag tegen de IPU17 van Wellen (Nieuwsblad Cup) van afgelopen woensdag, zorgden er voor dat de jongens gebrand waren om in Hamont de titel van herfstkampioen binnen te halen.
We begonnen de wedstrijd met veel balbezit en veel drive, helaas stonden we na een hoekschop na 10′ al 1-0 achter. De jongens bleven daarna niet bij de pakken zitten en hadden pech bij een vrije trap van Roel (op de paal) en een poging van Senne, die alleen op de keeper mocht afgaan, maar helaas ook op diezelfde paal besloot. Yenthe werd een overduidelijke strafschop onthouden. Ruben bleef dreigend ondanks een pijnlijke trap op zijn dij. Een sterkspelende Jeroen stond steeds op de juiste plaats om iedere Hamont-aanval te onderscheppen.
Karel had een aantal gevaarlijke acties in huis, maar telkens stond de verdedigende keeper in de weg.
1-0 bij de rust, maar je zag aan de jongens dat het vanavond al moest en zou gaan lukken.
De ‘ervaren’ jongens zoals Yves, Stan en Yenthe pepten de jongens positief op. Jordi, Bjarne en Joren waren baas op hun flank. Na 50′ achtte Karel zijn moment gekomen, met links nam hij een goed teruggelegde bal vol overtuiging in 1 tijd met links over. De bal verdween enig mooi in de rechter bovenhoek. 1-1.
Hamont besefte nu dat het alles of niks moest gaan spelen en werd steeds gevaarlijker, duidelijk onze sterkste tegenstander in de reeks. Yoran had een aantal goede tussenkomsten nodig. Net voor het einde van de derde 20′ minuten, mocht de aanvoerder van Hamont vrij door het centrum oprukken en met een prachtig afstandsschot schoot hij Hamont weer op rozen: 2-1.
Hier moesten we toch een paar minuten van bekomen.
We hadden nog 20′ minuten om minstens nog een goaltje te maken. Dustin was balvast op de 9 en speelde mooi Roel vrij. Die had een geweldige actie in huis, maar helaas werd diens schot nog op het laatste moment afgeblokt. Minuut 70′: Karel flitst op zijn linkerflank voorbij zijn tegenstander en ramt de bal (weer met links) staalhard voorbij de Hamont-doelman. 2-2.
Daarna werd het nog 10′ pompen voor onze jongens, Hamont speelde vol gas vooruit en kreeg in de laatste minuut een strafschop cadeau. Een energiek pelende en kilometervretende Bo zou een fout gemaakt hebben, die behalve de scheids bijna niemand gezien had. Maar niets aan te doen, geen VAR in Hamont: 11-meter voor Hamont!! Het zou toch niet waar zijn…nee hoor, Yoran koos aalvlug de goede hoek en stopte de strafschop op geweldige wijze! Na nog een aantal spannende momenten voor ons doel, bleef het bij 2-2.
Een mooie beloning voor deze superbende en voor Iron – Yoran (speelde de afgelopen 2 matchen met een verstuikt en ingetapete hand) in het bijzonder! Hij mocht dan ook het feestgedruis in de kleedkamer achteraf op gang brengen. Het werd een avondje genieten voor de spelers, ouders, trainer en de talrijk aanwezige supporters!!
Een moment om van te genieten en niet snel te vergeten.
Na nieuwjaar zullen de PU17 op niveau 3 actief zijn en zullen er nog veel uitdagingen en leermomenten volgen.

De jongens die dit seizoen toch nog toe bij de PU17 aantraden, zijn: Yoran Jonck, Yves Spee, Stan Kuepers, Jordi Aangeveld, Bjarne Dirkx, Joren Poelmans, Jeroen Baens, Bo Kuypers, Yenthe Schetz, Roel WInthaegen, Karel Brouns, Pieter Jacobs, Ruben Bos, Senne Breukers, Milan Leen, Dustin Wijns, Laurens Feron, Benjamin Vossen, Tibo Koolen.

Ook een dikke merci aan afgevaardigde Jan Kuepers!!!