“Ploeg in de kijker” PU17

Momenteel bestaat de groep provinciale U17 uit 18 spelers.
Wekelijks schuiven 2 jongens in een beurtrol door naar onze U21.
Deze week waren Jeroen Baens en Benjamin Vossen aan de beurt en waren waardoor ze niet aan de aftrap stonden in de wedstrijd in en tegen Beek.
Daarnaast was door een aantal blessures bij onze gewestelijke U17 ook Senne Breukers niet op het wedstrijdformulier van de PU17 terug te vinden.
Senne – die net als Bo Kuypers nog U15-er is- deed zaterdag zijn duit in het zakje bij de 2-5 overwinning van onze GU17 in Opoeteren.
Karel Brouns, tot slot, ontbrak door een knieblessure en zal hopelijk komende week hervatten.

Na de goede voorbereiding en de degelijke competitie-opener tegen Lindelhoeven, volgde er afgelopen week een 3-2 nederlaag tegen SK Meeuwen. Deze mindere prestatie moest en zou vandaag rechtgezet worden.
Echter na twee minuten stonden we helaas al 1-0 achter (na een weliswaar niet gefloten fout op Laurens). Maar toch voelde je dat de jongens geconcentreerd waren en er in zin in hadden.
Na de tegengoal namen we met goed voetbal en de nodige drive het heft in handen. Dit resulteerde aan de rust in een 1-3 voorsprong na twee infiltraties en goals van een sterk spelende Yves en een goal na infiltratie door het centrum van de zeer energiek spelende Yenthe.
Stan, Jordi, Milan, Laurens, Joren en Bjarne waren verdedigend sterk en voetbalden met zelfvertrouwen uit.
De driehoek op het middenveld draaide goed waardoor Roel vaak de opening aan de buitenkant vond en Ruben, Bo en Dustin hielden het spel goed breed en behielden aan de bal heel goed het overzicht!
Tibo speelde als een echte targetman op de 9 en legde de balletjes vaak heel goed af op de lopende mensen.
Yoran keepte weeral een sterke partij, zowel op zijn lijn als meevoetballend.

Na de pauze bleven we de bal claimen en met momenten ging deze heel snel van voet tot voet. Bo – net als Senne eigenlijk nog U15 – vond ook op de 10 zijn draai, Bjarne speelde 30 min op positie 7, heel ongewoon voor hem, maar hij deed dat prima. Hij leverde zelfs de assist voor de mooie 1-4 van de goede inlopende Yenthe! Dit was meteen de eindstand.

Een heel mooie teamprestatie, waaraan iedereen zijn steentje bij heeft bijgedragen.

De U17-groep is een toffe bende, waar er bij iedereen nog veel progressiemarge op zit.
En dat de verschillende U17-ers zich engageren om als trainer in onze jeugwerking aan de slag te gaan, valt alleen maar toe te juichen. Zo helpt Milan bij de trainingen U6, Roel bij de GU10 en Senne bij GU13. Top van deze jongens!

Deze jongens moeten mee de toekomst van FC Maasland gaan vormen!

Vanwege een trotse trainer

Pieter Segers

Please follow and like us:
0