Proficiat Geert Bosmans!

Afgelopen vrijdag werd ZVK Meeuwen, met Geert Bosmans (foto), kampioen na een verdiende overwinning tegen Eisden Dorp.  De wedstrijd van ZVK Meeuwen verliep zoals gepland. Met nog drie wedstrijden voor de boeg kan ZVK Meeuwen niet meer ingehaald worden. Geert Bosmans is, volgens zijn coach, nog steeds de beste speler in tweede nationale! Proficiat Geert.

En dat is meteen ook het enige goede nieuws van het afgelopen weekend seniorenvoetbal na de dubbele nederlaag van zowel de beloften als het eerste elftal tegen Lanaken VV.

Maasland trok vol goede moed naar Lanaken vv dat nog voor de titel in de running is. Nadat Maasland  zich mathematisch het behoud wist te verzekeren konden er echter geen punten meer gesprokkeld worden. Na twee verliesmatchen tegen SSD en Wijshagen beet Maasland opnieuw in het zand en trok met een kater huiswaarts. De tricolores begonnen nochtans sterk aan de wedstrijd en in het eerste half uur lag Maasland zeker niet onder  en kon de neutrale toeschouwers geenszins zeggen wie de titelkandidaat was. Maasland dreigde enkele keren gevaarlijk en tot twee keren toe werd Crijns diep gestuurd maar ofwel aarzelen of te ver uitwijken waren de oorzaak van het uitblijven van een doelpunt. Dat viel evenwel aan de overzijde. Na slecht uitvoetballen  in de voeten van een tegenstander  was onze verdediging helemaal uit positie  en kon LVV de bal voorzetten.  Niels Maggen gooide zich vervaarlijk in de aanstormende spelers maar kon de bal slechts deviëren. Niels was even het leer en noorden kwijt en Lanaken profiteerde van het balvoordeel om simpel de 1-0 binnen te trappen.  Wat zich na rust afspeelde was echter Maasland onwaardig . Pas uit de kleedkamer stuurde Creemers de bal diep. Niels Maggen kon echter niet meer bij de bal en de spits van LVV omzeilde Niels en scoorde in het lege doel de 2-0.  Daarna was de bezieling bij een aantal jongens volledig weg en was het voetbal beneden alle niveau. Maasland mocht zich nog gelukkig prijzen dat de score niet hoger opliep.

Van de verbetenheid van drie weken geleden tegen SSD en hun toekomstige coach was geen spoor meer te bekennen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg, waarvan twee thuis in het Hoverstadion, moeten de spelers dringend de rug rechten en voluit blijven gaan tot het einde van het seizoen.

Het vrije paasweekend komt zeer gelegen om te herbronnen want de doelstelling is en blijft om het seizoen af te sluiten met meer dan 40 punten. De supporters en bestuur rekenen op een eindspurt met enkele winstmatchen.

De volgende thuiswedstrijd is gepland op zaterdag 2 april om 19u30 tegen Boorsem. De trouwe supporters worden na de wedstrijd extra verwend met een happy hour tot 22u30 van alle bieren van het vat!

Eén week later spelen we onze laatste thuiswedstrijd op zondag 10 april tegen titelkandidaat Grimbie en organiseren we de traditionele penaltycup voor de jeugd met veel randanimatie en gratis toegang voor alle ouders van onze jeugdspelers!

FC Maasland leeft en rekent op de spelers en supporters om van april een echte feestmaand te maken!

 

Please follow and like us:
0