Puike prestatie tegen Louwel: 3-3

Na de opsteker verleden week tegen leider Opglabbeek mocht FC Maasland de eerste wedstrijd van de terugronde aftrappen tegen Eendracht Louwel . Een team van vedetten dat in begin van ‘t seizoen nog als titelpretendent naar voren werd geschoven door de buitenwacht maar deze verwachting nog niet kon inlossen. Voor trainersduo Truijen-Schiepers werd het puzzelen tot een uurtje voor de aftrap. In vergelijking met de heenwedstrijd stonden er slechts 5 spelers van de 15 op het wedstrijdblad die toen deelnamen. Kuypers en Jansen geschorst, Vandeberg gekwetst, Kessen voor twee maanden out en uitblinker Hatim moest dringend naar Marokko omwille van een tragische familie ongeval. Noodgedwongen betekende dit dat enkele youngsters hun kans kregen. Vooreerst de 16-jarige Stef Cremers die centraal in de verdediging Bart Jansen moest vervangen. Mitch Conen, 17 jaar en lange tijd afwezig wegens blessures,  kreeg nadat hij vorig seizoen reeds enkele wedstrijden speelde bij het eerste elftal, opnieuw zijn kans. Ook ‘ervaren rot’ Peter Hoedemakers werd opgevorderd.

Van klasseverschil was niets te zien want het was Maasland dat de koe bij de horens vatte. Gelegenheidsapitein Bosmans (foto) strooide kwistig gemeten passes richting Crijns die continu drie mensen aan de praat hield en dreigde. Cinotti redde tot twee keer toe en toen even later Santos knap tussendoor glipte en Crijns bediende schoof Dennis helaas de bal langs de verkeerde kant van de paal. Aan de overkant was het Geebelen die de bal op de paal pegelde. Even later verkeek Roy zich op een bal die door de felle wind bleef hangen en Maggen profiteerde ervan om de 0-1 binnen te prikken. Maasland herstelde evenwel binnen de twee minuten de stand via een indrukwekkende Crijns die knap naast Cinotti in doel besloot. De tricolores kregen daarna opnieuw de kans via Crijns die het lijntje afloopt met twee molenwiekende Louwel spelers achter zich, de slim inlopende Santos bedient die nipt overschiet. Louwel probeert Geebelen te bedienen die in de kleine backlijn vrij mag aannemen, ronddraaien en een kansloze doelman Gielen mag torpederen. Nog voor het half uur mag Sven Paredis de 1-3 op een veel te makkelijke manier scoren. We wijten het aan jeugdige zondigheid . Topverdediger Vital Henkens kijkt op de tribune hoofdschuddend toe.

Daarna is het even zoeken bij Maasland maar onder impuls van een sterke tandem Conen –Bosmans wordt Crijns knap vrijgespeeld en Dennis scoort zijn tweede van de avond. Maasland weet en voelt dat het back in business is en tracht de drie minuten tot aan de rust vol te maken. Dit team groeit met de week wetende dat het mentaal sterk genoeg is om een achterstand terug te halen mits een goede organisatie en een sterke omschakeling.

De tweede helft is het direct schrikken als Peter Hoedemakers kermend van de pijn op de grond ligt. Gelukkig niet zijn gehavende knie maar zijn schouder uit de kom. Peter heeft wel karakter maar is nog altijd geen Mel Gibson uit Leathal Weapon die hem zelf er terug induwt. Voor de bezorgde lezers van dit verslag, Peter stelt het goed. Na een bezoekje aan het ziekenhuis en een volledige narcose komt hij in zijn tricolore combat tenue en blote bast tegen middernacht het sportcafé binnengestapt. The day after zal wel wat anders zijn.

De wedstrijd verwatert dan een beetje en het tempo is er even uit . Met ingaan van het laatste kwartier en een 2-3 achterstand weet Maasland dat het moment om toe te slaan daar is. Crijns en De Kort worden tot twee keer toe randje buitenspel afgevlagd. Minuut 86 kantelt de wedstrijd in het voordeel van FC Maasland: diepe bal richting hoek, doelman Cinotti onderschept de bal voor Crijns op de rand van de zestien. Cinotti grabbelt en een opportunistische Crijns kan de bal onderscheppen. Cinotti grijpt Crijns bij de voet en ref Moonen wijst terecht naar de stip. Doelman Cinotti wordt met rood de kleedkamer ingestuurd.
De reserve doelman Ghoos wordt koud en kansloos gepakt vanop de stip door Geert Bosmans:  3-3 maar beide ploegen kunnen zich niet verzoenen met een gelijkspel. Geebelen kopt nog eens buitenkant paal en Wouter Gielen redt subliem als Bosmans terugspeelt en zijn bal onderschept wordt door een verdekt opgestelde Maggen. Het zou echt sneu zijn voor Geert moest hier een doelpunt uit voorgekomen zijn na zijn zeer knappe partij en de manier waarop hij het jonge team samen met Dennis op sleeptouw heeft genomen. Chapeau voor beide heren!
De laatste kans van de match is voor Dennis die nogmaals alleen voor doelman Ghoos wordt vrijgespeeld maar de bal iets te ver vooruit tikt en doelman Ghoos zich net op tijd bedenkt en voorkomt om Dennis neer te halen. Eindstand 3-3.  Opnieuw een knappe prestatie van ons jonge en gehavende team. Bravo jongens! Volgende week moeten we een goede prestatie neer te zetten in Neeroeteren.

Please follow and like us:
0