Rune Breukers scoort 14 goals

Een mooi artikel in het Belang van Limburg van 26 september! FC Maasland Noordoost is fier op het damesteam en natuurlijk mag Rune extra in de belangstelling staan met 26 doelpunten na 4 wedstrijden!

De opvallendste uitslag van het weekend in het Limburgse damesvoetbal viel te noteren op het veld van Lanklaar, waar de thuisploeg met… 0-25 de boot in ging tegen Maasland NO. De grote slokop bij de bezoekers was Rune Breukers. De amper 15-jarige spits stond niet minder dan veertien keer aan het kanon. “Nu wil ik topschutter worden”, reageert de kleindochter van ex-voetbalprof Thieu Denier.
Na vier speeldagen is Breukers al goed voor 26 van de in totaal 40 doelpunten van Maasland NO, 65 procent dus van de totale doelpuntenproductie.

“En dat terwijl ik normaal gezien maar zo’n dertig keer scoor per seizoen. Ik ga er dus alles aan doen om dit jaar topschutter van de reeks te worden. Als ik elke week twee of drie keer kan scoren, moet dat lukken. In onze ploeg heb ik al een comfortabele voorsprong van zeventien doelpunten op onze trainster Jessica Segers, die vlak achter mij speelt.”

Tips van opa

Dat Rune Breukers een aardig potje kan voetballen, hoeft niet te verbazen. Als kleindochter van Thieu Denier (65), broer van Pierre en gewezen middenvelder van Winterslag, Cercle Brugge en Standard, kreeg ze de goede genen mee van Moeder Natuur.

“Mijn opa komt regelmatig naar mijn wedstrijden kijken. Hij geeft me ook goede tips”, vertelt Rune. “Hij was destijds een goede kopper en ik ben dat helemaal niet, op dat vlak heeft hij me al beter gemaakt. Opa heeft me ook spierversterkende oefeningen bijgebracht die me geen windeieren hebben gelegd. Dat is dit weekend nog maar eens bewezen.”
reukers is één van de nieuwkomers bij Maasland NO in derde provinciale. Tot vorig seizoen speelde ze in het shirt van KRC Genk Ladies, bij de U15.

“Maar daar miste ik het voetbalplezier een beetje”, besluit ze. “Bij Maasland ligt het niveau weliswaar iets lager, maar de sfeer is er wel stukken beter.”

Aanstaande zaterdag 30 september om 15u spelen de FC Maasland ladies hun eerste bekerwedstrijd uit tegen HOM Molenbeersel. Supporters op post!

Please follow and like us:
0