Seizoen 2017/2018

Zo aan het einde van het voetbalseizoen is het met de wetenschap van vandaag makkelijk terug kijken op het verleden. Tijd voor een kritische blik of alleen maar lof?

Het 4e seizoen van de fusieclub Maasland is zo goed als voltooid. Een seizoen met successen, blessures, tekortkomingen, overwinningen, nederlagen, ontwikkelingen, complimenten, uitdagingen en ga zo nog maar even door. Kortom een meer dan bewogen seizoen. Aan het einde kijk je altijd eerst naar de successen, de rest is al snel vergeten. Het gaat net als bij een reis naar een mooie vakantie bestemming. Als de reis minder goed verloopt en je vertraging hebt is dat snel vergeten als de uiteindelijke vakantie super is en verloopt boven wens.

Bij Maasland beschikken we gelukkig over een kundige en flexibele groep van hardwerkende en enthousiaste mensen die de schouders er onder zetten. Soms moet er eens een harde noot worden gekraakt, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Het is allemaal weer snel vergeten als het bijdraagt aan de verdere groei en ontwikkeling van de club. Slechts vijf minuutjes kijken naar een wedstrijdje van de kleintjes of even genieten van de feestvreugde van het (G)ouden team en we weten weer waarvoor we het doen.

Wat vaak ‘achter de schermen’ gebeurt en waar niemand wetenschap van heeft zijn de kleine details die een dag, weekend of seizoen kunnen maken of kraken. Elke week opnieuw maken de jeugdcoördinatoren een schema om alle jeugdteams in te kunnen delen op te weinig beschikbare velden en te weinig aanwezig kleedkamers. Sjappoo… het lukt elke keer weer!!  Het gras  groeit vaak sneller dan dat  de vrijwilligers kunnen maaien.  Een veld goed maaien kost al snel   drie kwartier.  We beschikken over 6 velden en moeten bij hoogtij  2 x per week maaien, dan hebben we het nog niet over het witte van de lijnen. Wie rekent even uit hoeveel tijd hiermee per seizoen is gemoeid.   Elk weekend weer moet als tip-top in orde zijn voor wederom een volgepland voetbalweekend. ‘Nu even niet’, is niet aan de orde! Tijdens de weekenddagen wordt in de  kantine hard gewerkt om iedereen tijdig van een drankje te voorzien terwijl  er kan worden  genoten van de vele voetbalwedstrijden. De kantineverantwoordelijke hebben hieraan een serieuze taak om  een van de drukst bezochte  café’s van  Kinrooi  draaiende te houden. Scheidsrechters moeten worden ontvangen en welkom geheten, broodjes voor de spelers worden tijdig vol enthousiasme gesmeerd en in het entree kot zitten elke week weer goed gemutste mensen om de inkomkaartjes te verkopen. Kleding moet gesorteerd klaar liggen als er een bestelling komt voor een nieuw shirt of een paar sokken. Zo moet alles rondom de velden worden onderhouden, gaat er regelmatig iets kapot wat weer snel moet worden gerepareerd, moeten de velden in de droge maanden worden beregent en moet ruim voordat benodigde materialen op zijn weer worden besteld. Dit is slechts een greep uit het vele werk wat er wordt verzet. Een ode aan alle vrijwilligers!! Echt, wat voor een werk deze mensen allemaal verzetten om een voetbalbedrijf draaiende te houden. En dit uit pure passie, een hart van goud voor de club, dat zit diep, heel diep!! Als ik dit  artikel in elkaar knutsel schijnt het zonnetje hoog aan de hemel. Ik denk dat het zonnetje schijnt voor onze vrijwilligers, gewoon omdat ze het dik en dik verdiend hebben. Wat een toppers.

Ik snap dat je na het lezen van dit artikel staat te popelen om bij dit veel te kleine gezelschap aan te mogen sluiten. Graag!! We kunnen je inzet heel erg goed gebruiken en nodigen je dan ook van harte uit om eens een praatje te komen maken. Interesse? Een mailtje naar info@fcmaasland.be is de eerste stap naar een prachtige carrière in het topteam van Maaslandse vrijwilligers.