SoccerOnline – Nieuw project voor jeugdopleiding FC Maasland NO

FC Maasland NO is momenteel bezig aan zijn 3de seizoen als fusieclub. Er zijn al héél wat stappen genomen, maar we zijn dagelijks bezig om onze club op alle vlakken te verbeteren en te optimaliseren. Eén van die werkpunten was het aanschaffen van een speler volgsysteem binnen onze club om zo onze spelers nog beter op te volgen.

Na met enkele bedrijven te hebben samengezeten heeft de club gekozen voor de online clubdatabase van het bedrijf SoccerOnline. Dit bedrijf werkt ook nauw samen met FootPass (auditor doorlichting clubs) en de KBVB (Koninklijke Belgische Voetbal Bond).

Wat is SoccerOnline?

SoccerOnline is een online centraal datapakket waar alle trainers, zowel van de jeugd als senioren, binnen de club zijn mee beginnen werken vanaf begin november 2016.

Data zoals:

  1. trainingsaanwezigheden van de spelers.
  2. uitwerken van de trainingen
  3. pre-wedstrijdvoorbereiding & post-wedstrijdanalyse
  4. beoordelingsformulieren

kunnen allemaal binnen dit één centraal pakket worden uitgewerkt.

Alle informatie per speler en per team zal dus gecentraliseerd worden, waarbij elke gebruiker rechten krijgt toegewezen van wat hij wel en niet kan zien binnen het pakket. Dit zal zowel voor de trainers, jeugdcoördinatoren als bestuursleden het werk makkelijker maken om alles op te volgen. Daarnaast zullen op termijn de ouders ook in contact komen met het systeem. Aan de ene kant gaan zij snel geïnformeerd kunnen worden via e-mail, sms, website over de trainingen en de wedstrijden van hun kind. Aan de andere kant zullen bij evaluatiemomenten de beoordelingsformulieren digitaal getoond worden en zullen statistieken van jullie zoon / dochter via overzichtelijke grafieken te bekijken zijn.

We hebben als club in dit mooie pakket geïnvesteerd om zo onze jeugdspelers & -teams nog beter te begeleiden. We zullen het pakket rustig integreren binnen de club zodat iedereen stap voor stap kennis kan maken met al de nodige functies / mogelijkheden. We hopen dan ook dat we hiermee weer een stap voorwaarts zullen zetten.

De aankoop kon enkel gerealiseerd worden dankzij de financiële steun van de FC Maasland Foundation

Indien meer informatie gewenst is omtrent het systeem, kan u surfen naar: http://www.socceronline.be/

socceronline-werking

Please follow and like us:
0