Succesvolle kennismakingstrainingen jeugdteams seizoen 2018-2019

Het huidige seizoen is nog niet volledig afgerond en daar is het volgende al. Afgelopen vrijdagavond, 25 mei 2018, en zondagvoormiddag, 27 mei 2018, vonden voor de 1ste keer in de geschiedenis van FC Maasland NO de kennismakingstrainingen voor onze jeugdteams plaats.

Vanuit het jeugdbestuur was het idee gekomen om deze trainingen te organiseren voor al onze jeugdteams gaande van U7 t.e.m. U17 (de 3 proeftrainingen van de U6’jes waren net achter de rug, vandaar voor hun geen kennismakingstraining). Het leek ons een goed idee om deze trainingen te laten doorgaan tijdens de overgangsperiode van het “oude” naar het “nieuwe” seizoen. Bedoeling hiervan was dat de spelers en trainers al een keertje konden kennismaken met elkaar waardoor ze, wanneer de effectieve voorbereiding begint op het nieuwe seizoen 2018-2019, meteen goed van start kunnen gaan.

De meeste van onze jeugdspelers en jeugdtrainers konden elkaar al, maar links en rechts waren er zowel in het jeugdtrainersteam als in de meeste jeugdteams, enkele nieuwe gezichten op te merken. Ook voor deze jongens was het een ideaal moment om een keertje in contact te komen met de jongens en trainers waarmee ze komend seizoen zullen samenspelen en samenwerken. 

Op vrijdagavond vond de training van de U13 en U15 al plaats, gevolgd door op zondagmorgen de training van de U7 t.e.m. de U12 en de U17. Elke trainer kon al wat afspraken maken waarna de jongens een klein uurtje training kregen. Daarna was het nog even verzamelen voor de spelers en ouders in de kantine waar ze nog wat extra specifieke uitleg kregen van onze TVJO, Peter Hoedemakers. Tot slot was er nog de mogelijkheid om kledij te passen of bij te bestellen. 

We kunnen stellen dat dit een succesvol initiatief was! Zeker voor herhaling vatbaar de volgende seizoenen mits enkele aanpassingen in de workflow. 

Wij willen alvast alle jeugdtrainers en jeugdspelers een sportief en leerrijk seizoen toewensen bij onze mooie club FC Maasland NO. 

Sportieve groeten,

Het jeugdbestuur!

Please follow and like us:
0