Topprestatie in Stayen!!

Zondag 7 mei verzamelden we om 14 uur aan de bus om richting Stayen te gaan. De spanning onder de spelers was voelbaar. Samen met 40 supporters vertrokken we richting Sint-Truiden.

Tijdens de busrit waren de jongens verdacht stil. De woorden stress, spanning en zenuwen weerklonken door de bus. Op Stayen aangekomen waren we onder de indruk dat we door de officiële spelerstunnel mochten lopen richting de kleedkamers. Lange tijd om hierbij stil te staan kregen we niet. Al snel stapten we met de spelers en staf op de bus richting het opwarmingsterrein. Tijdens de opwarming ontspanden de meeste jongens waardoor we vol goede moed terug op de bus stapte richting het stadion.

Aangekomen op het hoofdplein stonden de fotografen ons al op te wachten voor een groepsfoto. Precies om 17 uur floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Dankzij een peptalk van de trainer stonden de jongens vol goede moed op het plein.

Langs beide kanten werden mooie combinaties opgezet waardoor we aan elkaar gewaagd waren. Grote kansen werden het eerste half uur niet gecreëerd. Wellen kwam met enkele voorzetten dreigen. Eenmaal in de voeten van de Wellense spits ging het mis. Wellen maakte een goal. De Maaslandse jongens gingen diep teleurgesteld naar de kantlijn voor hun pauze. Na de pauze gingen ze er opnieuw tegenaan vol strijdlust. De Wellense jongens wisten moeilijk stand te houden. Ze begonnen fout na fout te maken. Onze Ruben Jacobs liep hierdoor een kwetsure aan zijn knie op waardoor hij het plein moest verlaten. Toen Wellen ook Yassin Chadli foutief afstopte volgde de tweede gele kaart en moest de speler van Wellen het plein verlaten. Met elf tegen tien voelden we ons sterk. Brad Giesen kon een voorzet van Yassin Chadli binnentrappen.

Toen de scheidsrechter de wedstrijd affloot was het 1-1. Penalty’s moesten beslissen wie de beker mee naar huis kreeg. De keeper van Wellen was moeilijk voorbij te gaan waardoor we uiteindelijk de penalty’s verloren met 1-3.

Het gezang van de Maaslandse supporters onder leiding van Ferre en Ward Vandeberg lieten ons het verlies snel vergeten. Het feestje met de supporters was voor de spelers van korte duur want de sproei-installatie begeleidde ons naar de kleedkamer. Dankzij de hechte vriendschap in de ploeg zetten we het feestje in de kleedkamers  op onze eigen manier verder.

Terug aangesloten bij de supporters gingen de Maaslandse gezangen verder tijdens de aansluitende match, in de frituur tot in de bus. Het feestje op de bus zal ons nog lang bijblijven als een zeer geslaagde afsluiter van een mooie dag.

 Zo zie je maar dat prestatie ondergeschikt is aan plezier en vriendschap!

Hier nog even de selectie voor deze wedstrijd. (van links naar recht en onderaan begonnen op de wedstrijdfoto)

Jonathan Adriaens, Ruben Jacobs, Willem Meuwis, Lars Jacobs, Juul Hinoul, Yano Coolen, Yassin Chadli, Rik Vliegen, Daan Dirkx, Brad Giesen, Dries Boonen, Jordy Vandewinkel, Seppe Bosmans, Mauro Das, Mike Bobik, Daan Marten en Robin Coolen.

Please follow and like us:
0