U10 naar Finale Nieuwsblad Cup

U10 naar Finale Nieuwsblad Cup

Onze U10 hebben woensdag de terugwedstrijd in de halve finale van de Nieuwsblad Cup provinciale zuil overtuigend gewonnen.
Na de ruime overwinning in de heenwedstrijd in en tegen de provinciale U10 van BS Sport (3-13) mocht en kon het bijna niet meer mislopen. Maar je weet wat men zegt over ‘het vel en de beer’…
De trainers hadden de jongens dan ook ingeprent dat ze de terugwedstrijd in Kinrooi moesten aanvatten alsof de heenwedstrijd op 0-0 was geëindigd.
Vanaf het begin zetten onze boys hoog druk en lieten ze de tegenstander niet in het spel komen.
En met momenten werden er heel mooie combinaties op de mat gelegd. Dit resulteerde in een paar snelle doelpunten. Bij de rust stond er dan ook al een overtuigende 5-0 op het bord.
Na de koffie gingen de jongens op hun elan verder en maakten ze heel goed gebruik van de geboden ruimte. De talrijk opgekomen supporters zagen onze jongens nog eens 5 keer scoren en keeper Kobe moest zich slechts 1 keer gewonnen geven na een snelle tegenaanval van BS Sport.
Milan toonde zich heel doeltreffend met 4 doelpunten, ook Kay 2, Bernd 2, Keano 1 en Jens 1 pikten hun goaltje(s) mee. Maar het belangrijkste: het was weer een mooie teamprestatie van de hele groep. Dat verschillende jongens – die komende zaterdag de Limburg Cup spelen en voor deze match niet geselecteerd waren, als hevigste supporters aanwezig waren, dat is gewoon super!!
En ook de mama’s lieten zich van hun beste supporters-kant zien: spandoeken, vlaggen, toeters en champagne. Ze hadden het allemaal voorzien!!!
Op 5 mei mogen onze U10 de finale tegen de provinciale U10 van Eendracht Maasmechelen spelen.
Afspraak op het A-veld van STVV, aftrap om 10u.
De jongens, trainers, supporters zullen deze verplaatsing met de bus maken!!
Maar eerst volgt er nu zaterdag 16/04 nog  – net als voor verschillende andere jeugdteams van FC Maasland – het kwalificatietornooi voor de Limburg Cup in Koersel!!

Please follow and like us:
0