U13 A FC Maasland Noordoost – VV Lummen 2 – 6

Gesterkt door de knappe prestatie van de eerste speeldag waren de spelers van U 13-A er van overtuigd het thuispubliek te kunnen overtuigen van hun aanvallend voetbalspel. De tegenstander was het 8-tal uit Lummen, dat meteen al opviel door het gestalte in de ploeg. Het zou dus wel eens een moeilijke klus kunnen worden.

Tijdens het eerste en tweede kwartier konden de U 13 met fris combinatievoetbal de stevige tegenstand aardig weerwerk bieden. Er werd snel over en weer gevoetbald met vele fraaie kansen aan beide kanten en een licht overwicht voor de jongens van coach Rudy Poelmans. Maasland ging met een verdiende voorsprong van 2-1 de rust in.

De gretigheid waarmee de thuisploeg de eerste helft had afgewerkt, begon in het derde kwartier zijn tol te eisen. Fysiek nam Lummen stilaan de overhand en met een hard afstandsschot uit de tweede lijn en een ongelukkig deviatie na een hoekschop moest doelman Tim zich tweemaal op korte tijd gewonnen geven.

Enigszins aangeslagen door deze treffers, probeerde Maasland naarstig op zoek te gaan naar de aansluiting. Het combinatiespel ging hierdoor wat verloren en de geleverde inspanningen begonnen bij een aantal spelers door te wegen. VV Lummen had in het vierde kwartier duidelijk de overhand en wist met enkele sterke spelers in de ploeg het spel definitief naar zich toe te trekken. De score werd uiteindelijk nog aangedikt tot 2-6. Een wat te zwaar verdict voor de thuisploeg die bovendien nog enkele kansen zag uiteen spatten op het doelkader of stootte op een sterk keepende Lummense doelman.

Volgende week staat de verre uitwedstrijd tegen Thes uit Tessenderlo op de affiche. Gewapend met een iets betere fysiek en wat meer vuur en samenspel tijdens de tweede speelhelft kunnen de jongens van U 13-A vast en zeker weer aanknopen met een overwinning.

Please follow and like us:
0