U15-A FC Maasland NO vieren titel in stijl

Met een klinkende 7-1 overwinning tegen Opitter FC hebben de spelers van U15-A FC Maasland NO de titel behaald in de reeks A niv. 3/2. De Maaslanders hebben weliswaar nog één wedstrijd te spelen tegen hun rechtstreekse opponent uit Maasmechelen, maar door een beter doelpuntensaldo is het kampioenschap een feit. Onder een massale belangstelling van de supporters werd de kampioenstitel uitbundig gevierd.

Het elftal van trainer Rik Vliegen begon vol vertrouwen aan de match van de waarheid. Met vlot combinatievoetbal werd kans na kans bijeen gespeeld, maar de openingstreffer liet op zich wachten. Een dozijn aan doelpogingen werden onbegrijpelijk gemist of uitstekend gepareerd door de keeper van de bezoekende ploeg. Hierdoor nam de zenuwachtigheid toe bij de spelers op het veld, maar ook op de tribune was de spanning te snijden. Het leek maar niet te lukken, tot diep in de eerste speelhelft de openingstreffer de verlossing bracht.

Na de rust kwam FC.Maasland NO als herboren uit de kleedkamer. In geen tijd werd de voorsprong aangedikt en speelde de U15 in ware kampioenenstijl de tegenstander van het kastje naar de muur. Een late tegentreffer kon de pret niet drukken. Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter volgde de ontlading en barstte de feestvreugde los. De kampioenstitel werd in stijl ingezet. Met een feestelijke uitloper in de clubkantine werden de spelers, de trainer en de ouders verwend met een frietkraam en een verrassingstaart.
Over het gehele seizoen 2015-2016 verloor het A-elftal slechts 2 van de in totaal 23 wedstrijden. Hierin werd er 181 keer gescoord en 40 maal een tegendoelpunt toegestaan. Trainer Rik Vliegen toont zich bijzonder tevreden met deze resultaten. “Met een gezonde teamgeest en de onderlinge vriendschap zijn de spelers doorheen het seizoen geweldig gegroeid met dit kampioenschap als de ultieme bekroning. Als trainer kan je je dan ook enkel gelukkig prijzen met zo’n toffe groep. Het enthousiasme waarmee deze titel wordt gevierd, typeert dat groepsgevoel.”

 

Voor trainer Vliegen is dit een tweede titel op rij met het elftal van de U15, maar hiervoor moet hij toch onderdoen voor een 7-tal spelers die zich voor een derde opeenvolgende keer tot kampioen hebben weten te kronen.

U15A - foto 1

U15- A FC Maasland NO – kampioen gewestelijke reeks A niv. 3/2

(bovenste rij v.l.n.r.): trainer Rik Vliegen, Yannick Zontrop, Mauro Das, Yoran Peerlings, Ferre Smeets, Mike Bobik, Daan Martens en Jordy Craeghs
(onderste rij v.l.n.r.): Dries Schoofs, Senne Vandevenne, Jens Cremers, Yano Coolen, Gijs Kuepers, Damian De Moor, Juul Hinoul en Bo Bombeke

U15A - foto 2 U15A - foto 3

Please follow and like us:
0