U17 in finale Jeugdcup Het Nieuwsblad

Het verhaal begon pas echt toen we werden vrijgeloot voor 1/8ste finale, zo kwamen we rechtstreeks in de kwartfinales van deze jeugdcup.

Hierin wachtte ons onmiddellijk een zware tegenstander. We zouden als eerste de verplaatsing moeten maken naar Torpedo Hasselt. Het werd een zware wedstrijd waarin beide ploegen het moeilijk hadden om te combineren. Juist voor rust maakte de thuisploeg 1-0. Na de rust werden we gretiger en eisten het balbezit op en dit met resultaat. We creëerden kansen maar de bal wou er maar niet in. Dit tot Mike Bobik zich achter een vrije trap plaatste en deze mooi in het doel schilderde. We waren vertrokken en bleven domineren en legden enkele minuten later alweer via Mike de 1-2 eindstand vast. Een mooie uitgangspositie voor de terugwedstrijd. De terugwedstrijd was een zeer gesloten match, wij moesten niet komen en hielden Torpedo goed in bedwang. 10 min. voor het einde van de wedstrijd maakte Brad Giesen beheerst een steekballetje van onze assistenkoning Yassin Chadli af. Enkele minuten voor het einde maakte Torpedo nog gelijk, maar dit tegendoelpunt kon de pret niet bederven want we gaan naar de halve finale!!!

In de halve finale wachtte ons BS-sport. Onze kapitein Dries Boonen melde kort na de plaatsing voor deze finale dat hij enkel de heenwedstrijd kon meespelen wegens schoolse verplichtingen. Maar hij zou er in deze wedstrijd voor zorgen dat hem zouden kunnen missen voor de terugwedstrijd. In de 3de min. wist Dries de weg naar het doel al te vinden en geloof het of niet maar in de 7de min. na een assist van Ruben Jacobs en de 8ste min. deed Dries dit opnieuw. Stand 3-0. We domineerden de wedstrijd en hadden overmacht in het balbezit. Onze centrale verdediging van Jordy Vandewinkel en Daan Dirkx speelden goed mee. De flankverdedigers Mauro Das en Daan Martens speelden als volleerde 2 en 5 mee en zorgden mee voor het gevaar voor doel, maar scoren wilde opeens niet meer lukken. Na de rust kwam hier verandering in, na een fout in het strafschopgebied zette Dries de 4-0 op het bord. Zo werd het al snel 6-0 dankzij doelpunten van Ferre Smeets en Brad Giesen. BS-sport kon nog een tegendoelpuntje maken maar in laatste minuut legde Dries dan maar zelf de 7-1 eindstand vast.

We leefden ontspannen toe naar de terugwedstrijd in BS-sport. Jonathan Adriaens werd in de selectie opgenomen van provinciale, een mooie beloning voor een sterk seizoen in het hart van de verdediging bij de gewestelijke ploeg. We beginnen de wedstrijd gretig en eisen onmiddellijk het balbezit op. Er kwamen mooie combinaties op de mat, het middenveld met Yassin Chadli, Ferre Smeets en Willem Meeuwis vormde talloze driehoeken met Lars Jacobs, onze 9 van dienst en zorgde er zo voor met de hele ploeg in steun dat de bal ongrijpbaar werd voor BS-sport. Logischer wijze komen we na 10 min. dan ook met 0-1 voor via Brad op aangeven van Yassin. Op het kwartier ging Mike op wandel en zette de 0-2 op het bord. Met een vrije trap op slag van rust zorgde Mike voor 0-3. Nog 40 min. te gaan de buit is binnen klonk het in de kleedkamer. We voetbalden ontspannen en Brad maakte de 0-4 op aangeven van Ruben Jacobs. Diezelfde Ruben knalde enkele minuten later de 0-5 tegen de touwen na een assist met de hak van Yassin. De tegenprikken van BS-sport werden beter. Onze keeper Seppe Bosmans moest enkele schoten vakkundig uit zijn doel houden. Maar na een zeer lichte penalty maakte BS dan toch hun eerredder. Enkele minuten voor het einde maakte Brad er 1-6 van met een knap afstandsschot.

De zege was binnen en de prijs was duidelijk. Een wedstrijd spelen in het stadion van STVV. Deze finale vindt plaats op zondag 7mei om 17u.

Spelers en supporters zullen de verplaatsing met de bus maken. Indien er interesse is om deze verplaatsing samen met ons te maken kan je een plaatsje op de bus reserveren bij trainer Rik Vliegen.