U17 wint spannende wedstrijd tegen Achel

Na een gezapige start neemt Achel het heft in handen en begint mooie combinaties op de mat te leggen. De tricolores moeten het spel ondergaan maar ze verweren zich hevig. Dries Boonen laat zich als meest bedrijvige tricolore opmerken hij vraagt de bal goed in de ruimte.

Jordy stuurt hem mooi het straatje in. Vervolgens snijdt Dries Boonen naar binnen en de duikt de zestienmeter in maar hij wordt echter gehaakt.

Op de tegenaanval wordt een corner weggegeven. Deze corner werd strak voor gebracht, na duidelijk hands van de tegenpartij mocht het spel gewoon doorgaan van de scheidsrechter. De afvallende bal werd in 1 tijd op de slof genomen en verdween in de bovenhoek. Martijn stond aan de grond genageld. Nog wat aangeslagen door het onverwachte tegendoelpunt sleepte de tricolores zich naar de eerste rustpauze.
Na de korte onderbreking vatten de tricolores met hernieuwde moed het 2de kwart aan. Onder impuls van Noud, Dries Boonen en Yassin zochten de tricolores naar de gelijkmaker. De verdediging gaf geen krimp en speelde sober en secuur. Elke bal werd vakkundig weg gewerkt of uitgevoetbald met een goed mee voetballende Martijn.

Er waren weinig kansen langs beide zijden door de 2 stevige verdedigingen. Maar bij het uitvoetballen gebeurt het ondenkbare, een ogenschijnlijke onschuldige bal wordt terug gespeeld op Martijn die door het vele regenweer van de voorbije dagen uitschoof en zijn best deed om de bal weg te werken maar door zijn slippertje trapte hij de bal tegen de rug van de aanvaller. Hierdoor springt de bal over Martijn die alleen maar kan toe kijken hoe de bal in zijn goal hobbelt. De tricolores probeerden nog een aansluitingstreffer te maken voor de rust dit deden ze met goed opkomende backs en combinaties. Helaas kwam de aansluitingstreffer er niet meer voor de rust.

Na de rust kwamen de tricolores terug het plein met het geloof dat het mogelijk was om deze situatie recht te zetten. Helaas werd dit geloof snel op proef gesteld door een subtiele lob over Martijn. 0-3 na goed 43 minuten spelen. Het collectief van de tricolores geloofde er nog rotsvast in en onder impuls van zowat elke speler werden er combinaties op de mat gelegd en kwam Achel niet meer in het spel voor. De druk voor de goal van Achel werd opgevoerd. De hele ploeg liet zijn creativiteit zegevieren en de gaten in de verdediging werden gemakkelijk gevonden. Een knappe actie van Yassin werd afgeblokt maar een goed gevolgde Par knalde de bal droog in de verre hoek voorbij een grabbelende keeper. 1-3 en het geloof bij de tricolores groeide. De aanvallende impulsen bleven komen met een hardwerkend middenveld en backs die de lijn bleven af gaan. Dries Boonen krijgt de bal op het middenveld, na goed storend werk van Noud en Dries Hermans. Hij zoekt de 1-2 met Yassin waarna hij een solo actie opzet die hij mooi onder druk in de verre onderhoek voorbij de keeper schuift. 2-3 de tricolores konden nu met voldoende zelfvertrouwen op zoek gaan naar de gelijkmaker. Achteraan stond het als een huis en voorin leefde de spelers zich uit en beleefden ze plezier. Yassin vond de gaten achter de verdediging en Dries Boonen kon naar hartelust infiltreren terwijl de Ruben en Gijs de ballen maar diep bleven sturen. Na een actie in de zestienmeter werd Dries Boonen aangetikt deze keer wijst de scheidsrechter wel naar de stip. Kapitein Dries Boonen pakt zijn verantwoordelijkheid en legt de bal klaar, terwijl de trainer niet durft te kijken, legt hij de bal in de rechteronderhoek terwijl de keeper de andere kant uit gaat. Na het 3de kwart staat het 3-3.

Bij het begin van het 4de kwart gaan de tricolores verder op hun elan. Yassin blijft de bal opeisen en verdedigers naar zich toe trekken waardoor de andere spelers meer ruimte krijgen. Na een mooie dieptepass van Dries Boonen kan Yassin zich goed doorzetten terwijl hij de verdediger een paar keer gek draait om vervolgens de 4-3 binnen te leggen. Achel probeert nog de gelijkmaker te maken maar zowel Martijn als de verdediging geven geen krimp waardoor de wedstrijd eindigt op 4-3 in het voordeel van de tricolores. Een dik verdiende zege voor de mannen van de U17.