Verdiende overwinning in Opitter!

FC Maasland slaagde er zondag in Opitter FC in om een derde zege op rij te behalen en nestelt zich daarmee op een veilige stek. Het team heeft vertrouwen en conditie gewonnen,  kwam niet in de problemen en won verdiend dankzij drie treffers van Frank Kessen (foto).

Opnieuw enkele positiewissels. Ruben Roijakkers was afwezig wegens studies en werd met bravoure vervangen door debutant Gijs Kunnen. Frank Kessen werd heropgevist na 5 weken blessureleed. Op een besneeuwde grasmat kwam het betere spel van Maasland. De eerste helft was het wachten tot aan de rust voor er het eerste gevaar kwam . Bosmans schoot vanuit een scherpe hoek maar Verlaak pareerde. Het moeilijk te bespelen veld was meer in het voordeel van Opitter dat met lange ballen hun spitsen probeerde te bereiken. Trainers Rob en Bart moesten al na een kwartier wisselen toen Kevin Stevens een spierblessure opliep. Bart Jansen werd naar het centrum geschoven en invaller Toby Koolen werd op de rechtsachter  geposteerd en speelde een vlekkeloze partij.  Nog voor rust werd de onfortuinlijke Santos De Kort,  die na twee hoofdblessures ook nog een zware trap op zijn enkel incasseerde, noodgedwongen vervangen door Yannick Prouvost, die, na bijna 6 maanden, zijn wederoptreden maakte!

FC Maasland kwam het meest gedreven uit de kleedkamers.  Kessen glipte slim door de buitenspelval en rondde beheerst af. Nog geen twee minuten later werd Kessen knap vrijgespeeld door Crijns. Kessen werd onderuit gehaald en de gedevieerde bal kwam in de voeten van Hatim die knap de bal over doelman Verlaak lobde. Een goed leidende ref Vromans gaf echter geen balvoordeel, keurde de goal van Hatim af en wees naar de stip. Frank Kessen knalde in de rebound zijn tweede binnen.  Opitter speelde nu alles of niets en kon heel even dreigen via Toon Klaps. FC Maasland vergat echter de partij op slot te doen  en daardoor bleef een agressief Opitter verwoed jagen op de aansluitingstreffer.  Helaas verloor men de uitblinker van de dag uit het oog, Frank Kessen die met een loepzuivere hattrick  de middag afsloot.

FC Maasland is al 5 wedstrijden ongeslagen. Aanstaande zaterdag 23 januari  ontvangt FC Maasland om 19u30 Niel. Kunnen de jongens een vervolg breien aan deze mooie reeks?

Please follow and like us:
0