Verdiende overwinning van FC Maasland

Hebben supporters van FC Maasland NO naar aanleiding van het verslag van vorige week extra kaarsen opgestoken, een exorcist geraadpleegd of de keeper van de tegenpartij omgekocht? Op zondag 12 oktober is de vloek namelijk opgeheven. Liefst driemaal troffen de tricolores doel. Jammer dat de goede leidsman in de laatste minuut van een dikke tien voor zijn optreden nog een negen maakte door te makkelijk een penalty aan Louwel toe te kennen.

Laten we de eerste helft tegen Louwel gemakshalve heel snel vergeten, want hoewel de thuisploeg vanaf de tiende minuut tot de rust de bovenliggende partij is, gaat er te veel mis in de opbouw. Vooral onnauwkeurige passes en te lang lopen met de bal frustreren een aantal veelbelovende aanvallen. Desondanks weet de fusieclub een aantal kansen te creëren, maar om al te snel een goal te laten vallen, is blijkbaar niet hard genoeg gebeden. Meest opvallend in de eerste 45 minuten is het arbitrale trio dat er kort op zit, duidelijk fluit en (bijna) alle overtredingen ziet. Chapeau, Bart Capiot, Angelo Giuliani en Niels Palmans.

De tweede helft is een ander verhaal. FC Maasland komt blijkbaar getergd uit de kleedkamer en zet Louwel van meet af aan de duimschroeven aan. En nu is het geluk eens een keer met de roodwitblauwen. Na een fantastische crosspass van Yannick Prouvost – al enkele weken goed bezig – en een pass voor de goal van de tegenstander langs, belandt de volgende voorzet vanaf links via de kruin van Alexander Desmedt op de paal. Maar Bart Jansen is tijdig ter plekke en hij werkt de terugspringende bal binnenkant voet over de doellijn. Een zucht van verlichting, niet alleen bij de spelers in het veld, maar ook in de dug-out en langs het veld. Zou het dan nu eindelijk gaan gebeuren? Niet te vroeg juichen, want het is niet de eerste keer dat Maasland op voorsprong komt.

Maar FC Maasland drukt nu door en niet veel later valt de 2-0. Nadat eerst Dennis Cryns bijna alleen voor de keeper komt na een lange bal van keeper Cuijpers, lukt het Alexander dan toch om de doelman van Louwel voor de tweede maal te passeren. Omdat Louwel, voor deze wedstrijd zesde in de stand, dat niet op zich wil laten zitten, begint de ploeg te drukken. En dat opent mogelijkheden voor FC Maasland in de counter. Dennis Cryns gaat achter een op het oog onhaalbare bal aan, zet de verdediging van Louwel opzij en weet met een ultieme poging de keeper buitenspel te zetten, waarna hij de bal eenvoudig binnen kan schuiven: 3-0. Wat een weelde. En helemaal niet onverdiend. Dit doelpunt is een beloning voor het harde werken van Dennis.

Louwel probeert nog wel wat aan de stand te veranderen, maar het echte geloof is verdwenen. De drie bankzitters Ward Vandeberg, Karim Naitoukhledou en Christof Vanvlijmen (luid toegejuicht door zijn persoonlijke supportersclub) krijgen speeltijd. Joey mag één keer zijn reflexen tonen op een schot van Arim dichtbij, maar verder heeft hij geen gevaar meer te duchten. Het lijkt erop dat FC Maasland vandaag geen tegentreffer hoeft te incasseren. Hoewel voetbal een teamsport is, moeten we hier toch één uitblinker niet ongenoemd laten: Jeroen Kuypers. De middenvelder voetbalt met zijn hart en dus met een ongekende inzet. Diezelfde inzet leidt jammer genoeg in de allerlaatste seconden van de wedstrijd nog tot een strafschop als een Louwel-spits zelf achterop Jeroen botst. Fluitist Capiot aarzelt echter niet en legt de bal op (of net niet?) de stip. Michael Maggen kegelt de bal gekund binnen. Maasland mag nog aftrappen, maar dan maakt Capiot een einde aan de match.

Met deze broodnodige driepunter haakt de ploeg van Stefan Saelmans aan aan de onderkant van de middenmoot. De afstand tot de negende plek (Boorsem Sport) bedraagt slechts twee punten. Het is duidelijk: de competitie is vandaag begonnen.

Please follow and like us:
0