Vincent Spiltijns start een nieuwe interculturele voetbalploeg op!

Onder impuls van Jolien Hanssens en Vincent Spiltijns, speler en trainer van FC Maasland werd in Hasselt een nieuwe voetbalclub opgestart. In het Belang van Limburg van afgelopen woensdag 22 augustus werd de nieuwe club extra in de kijker gezet. FC Maasland is terecht fier op het initiatief van Jolien en Vincent! Wij stellen dan ook met plezier dit unieke project voor!

“Inter Hasselt is een een multicultureel gezelschap”, geeft Jolien Hanssens toe. “We recruteren in de regio Hasselt-Genk. Die jongens maken deel uit van het Internationaal Comité van Hasselt dat de solidariteit en samenwerking tussen allochtonen en autochtonen wil bevorderen. Er maken dan ook heel wat nationaliteiten deel uit van onze groep. Het zijn stuk voor stuk talentrijke spelers die wij speelkansen willen geven. Enkelen onder hen hebben bij de jeugd gespeeld van Stevoort, Herk Sport en Sporting Hasselt. Maar ze hadden het gevoel dat ze daar gediscrimineerd werden en hun kans niet kregen. Dat is de reden waarom wij gestart zijn met die nieuwe club. Wij willen al die talentvolle jongens de kans geven om te voetballen in plaats van op straat rond te hangen,” aldus Hanssens.

Fedasil

Trainer Vincent Spiltijns zet zijn schouders onder dit project, gesteund door Brahim Rimini en ondervoorzitter Sow Aliou. “Er zullen ook enkele jongens meedoen van het asielcentrum van Houthalen-Helchteren”, zegt hij. “Daarvoor hebben we een samenwerkingsverband afgesloten met Fedasil. Die gasten kunnen met het openbaar vervoer naar Hasselt komen.”

Vraag is natuurlijk hoe dit kleurrijke gezelschap het er vanaf zal brengen. “Als we de nodige discipline in de groep krijgen, moeten we met een stevig team kunnen uitpakken”, meent Spiltijns. “Dan zie ik ons in de top vijf meedraaien, want er hebben verschillende jongens al competitievoetbal gespeeld.”

Jolien en Vincent, FC Maasland Noordoost is fier op jullie!

Please follow and like us:
0