Weer twee punten te weinig voor FC Maasland

De afwezigheid van de  laatste weken goed spelende Santos Dekort bespaart trainer Stefan Saelmans een enorm gepuzzel met zijn middenveld. Want na vorige week kan hij natuurlijk niet om Karim Naitoukhedou  heen en wie zou er dan moeten sneuvelen? Niemand, want de familie Dekort pikt het laatste restje sneeuw mee in de paasvakantie. De voorbeschouwingen bij de koffie komen er op neer dat Grimbie eigenlijk wel veilig is en dat FC Maasland nog drie punten nodig heeft.

Dat laatste hebben de spelers blijkbaar ook goed in de smiezen, want FC Maasland gaat verrassend van start. De tricolores nemen van acquit het initiatief tegen Grimbie 69. Dat zijn we dit seizoen niet altijd gewend… Maar al snel herhaalt zich het mantra van de afgelopen maanden: kansen genoeg, maar doelpunten ho maar. Totdat Dennis Cryns met de bal aan de voet rechts de zestien in komt en daar een verdediger uitkapt, die in de schijnbeweging trapt en de verwachte voorzet met een sliding wil blokkeren. De bal komt tegen zijn arm en de scheidsrechter kan niet anders dan een penalty geven. Yannick Prouvost zet zich achter de bal en schiet hem niet slecht in, maar de keeper van Grimbie redt zijn ploeg met een fabelachtige reactie in de linker benedenhoek. De voorwaartsen lijken daardoor even van slag en Grimbie kan zowaar een keer bijna gevaarlijk worden. Daarbij in de kaart gespeeld door onze doelman, die rechts geen afspeelmogelijkheid ziet, de spits van Grimbie de verkeerde kant op stuurt, maar ook links de bal niet kwijt kan. Vervolgens raakt hij de bal met zijn zwakkere linkerbeen volkomen verkeerd, waardoor het leer eindigt in de voeten van een Grimbie-speler. Gelukkig heeft die even tijd nodig om het speeltuig te controleren, waardoor de goed spelende Maasland-verdediging zich kan hergroeperen en de bal weer snel herovert. We gaan rusten met een dubbelblanke stand.

Na de rust speelt slechts één ploeg. Dennis Cryns, die in de eerste helft weer last krijgt van duizelingen, is in de kleedkamer achtergebleven. Moeder Cryns neemt hem na de wedstrijd onmiddellijk mee naar het plaatselijke ziekenhuis waar een neuroloog aanwezig is. Wij hopen natuurlijk dat het niets ernstigs is en dat Dennis zondag weer kan spelen. Het is duidelijk te zien dat Grimbie vandaag heeft uitgekozen om één punt te halen en zich daarmee definitief veilig te spelen. De ploeg leunt achterover en probeert heel af en toe met een lange bal een eenzame spits in stelling te brengen. Maar daar zitten Bart, Ward, Bart, Jeroen en Roy steeds op tijd tussen. Net als in de eerste helft overigens. Toen ging er echter het nodige mis in de opbouw. Nu trekt met name Roy Vanfloorop enkele malen gevaarlijk mee op langs de lijn. Met zijn voorzetten wordt echter te weinig gedaan.

Jorn Luckermans speelt al enkele weken met pijnstillers vanwege een gebroken botje in zijn ingetapete voet. Dat is wellicht de reden dat zijn passes de nauwkeurigheid missen die we eigenlijk van hem verwachten. Desondanks staat de linkerflankspeler aan de basis van de grootste kans van de tweede helft. Nadat hij twee tegenstanders heeft laten staan, legt Luckermans de bal op de schoen van Jasper Javornik. De uitstekende Grimbie-doelman riskeert echter ‘Kopf und Kragen’ en weet de bal te blokkeren. Het is duidelijk dat maar één ploeg de overwinning verdient en dat is niet Grimbie. Toch lijkt de wedstrijd te kantelen in het voordeel van de bewoners van De Weg naar Zutendaal.

Een diepe pass op die eenzame spits valt tussen verdediging en doelman. Cuijpers (foto) snelt van zijn lijn en weet de bal te onderscheppen vóór de voeten van de Grimbie-aanvaller, die luidkeels ‘hands’ roept. De scheidsrechter fluit… en geeft tot ontzetting van al wat Maasland is de keeper een rode kaart. Supporters van Maasland (de oud-voorzitter van Kessenich) die precies op de hoogte van de zestienmeterlijn staan, bezweren na de wedstrijd dat Cuijpers absoluut niet buiten de zestien is geweest. Ook de keeper zelf zweert dat hij binnen het doelgebied is gebleven. Maar goed, de ref trekt die rode kaart natuurlijk niet in. Ergo, Joey moet naar de (afgesloten) kleedkamer en captain Bart in het doel. De man minder merkt Maasland nauwelijks, want ook de laatste tien minuten is de fusieclub de bovenliggende partij. Maar doelpunten levert dat niet op. Conclusie na negentig minuten voetbal: weer twee punten te weinig voor FC Maasland. En voor komende zondag de nodige vraagtekens, want een aantal spelers begon al met pijntjes aan deze wedstrijd en die zijn er niet minder op geworden. Over de kaarten maar niet te spreken.

Please follow and like us:
0