WIJSHAGEN IS EEN MAATJE TE KLEIN… FC MAASLAND WINT MET 0-6

Na de zege en  morele opsteker tegen SSD Opoeteren trokken de tricolores naar Wijshagen. Onze jongens lieten hun intenties vanaf minuut één duidelijk blijken.  Pressing, zo snel mogelijk scoren en de partij beslissen.

De eerste kans was er al in de beginminuut als Crijns de rechterflank oprolt maar doelman Geelen kan nog net een handje tegen de bal plaatsen. Daarna volgen kansen voor Santos De Kort, Frank Kessen (foto)  en Dennis Crijns maar de openingstreffer laat op zich wachten. Wijshagen steekt een eerste keer in minuut 20 de neus aan het venster en trapt van ver op de paal.  Het sein voor Maasland om het pedaal iets dieper te drukken. Crijns gaat door in de zestien, omspeelt doelman Geelen die echter Crijns aantikt. Terechte strafschop ondanks het protest van Wijshagen. Kessen plaatst zich achter de bal en scoort de openingstreffer. Daarna volgen enkele dolle minuten . Crijns gaat er opnieuw vandoor en legt breed op Kessen die de 0-2 scoort.  Direct daarna vrije trap voor Maasland, Geert Bosmans zet zich achter de bal en voor de tweede week op rij scoort Geert uit vrije trap. Nog voor rust slalomt Crijns in de zestien, omspeelt de doelman en scoort subliem de 0-4.
De tweede helft wordt de geblesseerde Ward Vandeberg vervangen door Hatim Hajbat. In minuut 60 wordt Santos de Kort aangetrapt in de zestien en mag Kessen zich opmaken om vanop de stip zijn derde van de middag te scoren. Frank laat doelman Geelen kansloos en de forfaitscore staat op het bord. Hatim Hajbat knalt nog op de staander maar is even later succesvoller en rondt beheerst af oog in oog met doelman Geelen.

FC Maasland verslaat vlot Wijshagen met 0-6 met bij momenten leuk combinatievoetbal. Volgende week zaterdag wacht echter een ploeg van ander kaliber: Lanaken VV maakt zaterdagavond 14 november om 19u30 zijn opwachting in het Hoverstadion.