Winst tegen de buren van Neeroeteren.

Zaterdagavond was het dan zover: de eerste officiële wedstrijd van Maasland NO in het gerenoveerde Hoverstadion tegen de buren uit Neeroeteren. Vrijdavond vond de generale repetitie plaats en werd er een after-party ingezet na de knappe winst van de U21 tegen Turkse Rangers .

Dat beloofde alvast voor zaterdagavond. Geert Bosmans werd fit bevonden maar ’s morgens werd Eric Dirkx geveld door buikgriep. Voor het overige dezelfde starters als de partij in Louwel de week voordien.

Veel nieuwsgierigen zaterdagavond in het Hoverstadion dat toch aardig gevuld was met een tweehonderdtal supporters, wat zorgde voor gezellige boel voor en na de wedstrijd.

Maasland schoot uit de startblokken en het was Frank Kessen (foto) die scoorde na nauwelijks drie minuten spel. Daarop maakte Maasland de fout even terug te leunen; en verzuimde om de mentale tik uit te delen. Neeroeteren counterde scherp en op het kwartier scoorde het de gelijkmaker. Even het sein voor Kessen en Co om het gaspedaal dieper in te drukken en nog geen twee minuten later scoorde Frank de 2-1. Er werd (F)rank en vrij gevoetbald ; het middenveld lag open terwijl Neeroeteren enkele keren aardig eruit kwam moest de geblesseerde Kessen voor verzorging naar de kleedkamer. In een onschuldig duel raakte zijn vinger uit de kom. Een pijnlijke zaak zeker toen het niet lukte om deze op zijn plaats te trekken. Dan maar een tape errond en terug het veld in om nog voor de rust een zuivere hattrick te scoren. Een voorbeeld voor vele jonge gasten die met het minste kwaaltje afhaken.

Spitsbroeder Crijns deed voor rust zijn duit in het zakje en maakte knap de 4-1. Wedstrijd gespeeld zou iedereen denken … even genieten van een lekkere Hoegaarden en dan rustig nog wat doelpuntjes meepikken dacht iedere tricolore-supporter.

Blijkbaar waande men zich in de Maasland kleedkamer ongenaakbaar want wat er de tweede helft op de mat werd gebracht was een wereld van verschil . Tegen alle ABC van het voetbal werd gezondigd en dat zorgde ervoor dat Neeroeteren meermaals de neus aan het venster stak. Zo mocht Thomas Breemans uit Kessenich, die zeker zijn plaats zou hebben in het fusieteam, knap oprukken en een Maasland verdediger ter plekke laten en knap de 4-2 scoren. Puik werk van deze youngster evenals de gebroeders Henkens die bij Oranje-zwart actief zijn. Maasland kon de partij echter winnend afsluiten. We onthouden vooral dat Frank Kessen nog steeds een neusje voor hattricks heeft , dat Maasland een goede eerste helft speelde maar nadien te nonchalant werd en zichzelf nog dreigde in nesten te werken. Dus nog wel wat werk aan de winkel voor de coaches en hun team. Volgende week wacht de leuke uitwedstrijd in en tegen Lanklaar VV, zondag om 15u.

Please follow and like us:
0